Pagina's

dinsdag 25 oktober 2016

Herfstminestrone

Een klassieke Italiaanse soep met een herfsttwist

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 1½ liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 g pipe rigate (schelpjespasta)
  • 15 g basilicum
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei

  • Bereidingswijze:

    Snijd de knoflook fijn.
    Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.
    Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook.
    Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.

    Eet smakelijk!


    Bron: ah . nl

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten