- 2 Maiskolven
- 200 gr gegrilde paprika's (200 gram)
- 80 g sla
- 500 gr mager rundergehakt
- 0.5 tl paprikapoeder
- 0.5 tl chilipoeder
- 0.5 tl komijnpoeder
- 1 bosje koriander
- 4 zoete aardappelen
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan water aan de kook.
Kook de maïskolven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de zoete aardappelen over een ovenschaal en breng op smaak met olie, zout en peper. Plaats de schaal 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Verwarm een koekenpan zonder olie.
Voeg het gehakt toe en rul samen met de paprika-, chili- en de komijnpoeder in 4 minuten bruin.
Hak ondertussen de gegrilde paprika fijn en snijd de maïskorrels van de kolf. Voeg beiden toe aan het gehaktmengsel en verwarm nog 3 minuten mee.
Verdeel de sla en vervolgens de zoete aardappel over de borden. Bedek elke aardappel met een laagje gehakt en garneer met koriander.
Tip: Lekker met zure room.
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetaanbiedingen . nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten