Pepernoten uit de supermarkt zitten boordevol E-nummers.
Waarom zelf geen pepernoten maken? Een leuk klusje om te doen, en gezonder.
Ingrediënten:
- 150 g boter
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 10 g speculaaskruiden
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 4 el melk
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar.
Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in in ca.15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Tip: bewaar in een afgesloten trommel.
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten