Pagina's

donderdag 24 september 2015

Boerenkool met rookworst in een pannetje

Ingrediënten (4 pers):

* 600 g aardappelen
* 300 g boerenkool
* 400 g bruine bonen (in glas/blik)
* 1 rookworst
* 2 uien
* 1 runderbouillonblokje
* 1 el sojasaus
* zout en peper
* olijfolie

Bereidingswijze:

Pel de uien en snijd ze in dunne halve maantjes. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Verhit een grote braad- of soeppan waar straks alle ingrediënten in passen. Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat ze glazig zien en bruin worden. Schenk 1 liter water in de pan en doe er de aardappelen in samen met het runderbouillonblokje. Breng aan de kook en laat de aardappelen 8 minuten koken.
Voeg daarna de boerenkool toe, roer door het vocht en laat deze ook nog 5 minuten koken. Check het vochtgehalte, schenk eventueel nog wat water erbij.
In de tussentijd spoel je de bruine bonen af in een vergiet en snijd je de rookworst in plakjes.
Zet het vuur lager en roer de bruine bonen en rookworst erdoor. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus.
Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, sojasaus of zout.
Schep de porties met een soeplepel in een diep bord, smaakt nog lekkerder met een beetje van de bouillon erbij.


Eet smakelijk!

Bron: kokenmetaanbiedingen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten