Ingrediënten (4 pers):
2 tenen knoflook3 el olijfolie
240 g (vega) gehakt
280 ml tomatenpuree
1 tl kaneelpoeder
100 ml kraanwater
2 aubergines
150 g geraspte kaas
1 Frans stokbrood2 uien
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook
fijn. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het
gehakt rul.Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en
bak 1 min. mee. Voeg de kaneel en het water toe. Breng op smaak met
peper en eventueel zout. Verwarm de saus 5 min.
Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.
Eet smakelijk!
Bezoek ons ook op facebook!
Bron: ah.nl
Snijd de aubergines in plakken. Kook de aubergineplakken in kokend water met zout 1 min. Giet af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Leg de helft van de aubergine in een ovenschaal. Dek af met het gehaktmengsel en de rest van de aubergine.
Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Bak de laatste 10 min. het brood in oven mee af. Serveer de moussaka met het stokbrood.
Eet smakelijk!
Bezoek ons ook op facebook!
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten