Pagina's

zondag 20 september 2015

Kip hawaï

Ingrediënten:

3 el ketjap
2 el zonnebloemolie
1 el limoen- of citroensap
1 tl honing
1 in ringetjes gesneden rode peper
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
400 g kipfilet
2 rode paprika's
1 rode ui
blikje ananas

Bereidingswijze:

Maak een marinade van de ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, het limoen- of citroensap, de honing, de in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes) en 2 uitgeperste teentjes knoflook.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade.
Laat de marinade in de koelkast minimaal 30 minuten intrekken.
Maak intussen de ipaprika's en ui schoon en snijd deze in stukjes.
Laat het blikje ananasblokjes uitlekken, of nog lekkerder, neem een verse ananas, maak deze schoon en snijd de vrucht in blokjes.
Verhit in een braadpan een eetlepel zonnebloemolie en bak de ui en de paprika 2 minuten.
Voeg de kip (zoveel mogelijk zonder de marinade) toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de marinade toe en de ananas en laat alles ongeveer 5 minuten doorpruttelen, tot de kip gaar is.
Serveer met rijst en een frisse salade van komkommer of kropsla. Ook lekker met gekookte doperwten.
Tip: maak het gerecht kleuriger door verschillende kleuren paprika's te gebruiken.

Bron: puurgezond.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten