Ingrediënten (4 pers):
600 g andijvie
150 g geraspte kaas
1 kg aardappelen
2 handen notenmix
1,5 rode peper
2 tl kerriepoeder
2 teentjes knoflook
zout en peper
boter
water
150 g geraspte kaas
1 kg aardappelen
2 handen notenmix
1,5 rode peper
2 tl kerriepoeder
2 teentjes knoflook
zout en peper
boter
water
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in een hoge pan in een laagje water in 15 minuten gaar. Voeg een snuf zout aan het water toe. Voeg de laatste 5 minuten de andijvie toe. Giet de aardappelen en andijvie af, vang een kopje kookvocht op en zet apart.
Snijd ondertussen de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.
Verhit een klontje boter in een steelpannetje, pers de knoflook boven de pan uit, voeg de rode peper toe en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper en kerriepoeder aan de aardappelen en andijvie toe. Pureer de stamppot met een pureestamper en voeg eventueel het achtergehouden kookvocht toe om de stamppot meer vloeibaar te maken.
Voeg de kaas en noten toe en roer er doorheen. Verwarm nog een paar minuten onder regelmatig roeren op laag vuur, totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden.
Uiteraard kun je nog altijd vlees naar inzicht toevoegen.
Snijd ondertussen de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.
Verhit een klontje boter in een steelpannetje, pers de knoflook boven de pan uit, voeg de rode peper toe en bak 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, rode peper en kerriepoeder aan de aardappelen en andijvie toe. Pureer de stamppot met een pureestamper en voeg eventueel het achtergehouden kookvocht toe om de stamppot meer vloeibaar te maken.
Voeg de kaas en noten toe en roer er doorheen. Verwarm nog een paar minuten onder regelmatig roeren op laag vuur, totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de borden.
Uiteraard kun je nog altijd vlees naar inzicht toevoegen.
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetaanbiedingen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten