Pagina's

dinsdag 3 november 2015

Tikka Masala

Gezond koken is ook koken zonder pakjes.
Daarom vandaag een populair Indiaas recept dat je prima zelf kunt maken als je eenmaal de juiste kruiden in huis hebt.

Tikka Masala

Ingrediënten (4 pers):
6 teentjes knoflook
7 cm verse gemberwortel
3 rode pepers (fijngesneden)
2 el garam masala (AH, Verstegen 1,60 EUR)
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 el paprikapoeder
200 ml yoghurt
4 kipfilets (in reepjes gesneden)
2 uien

1 tl olie
1 el tomatenpuree
handje fijngemalen amandelen
500 ml water
bekertje crème fraiche
verse koriander
Bereidingswijze:
Rasp de knoflook en de verse gemberwortel en meng dit met de fijngesneden rode pepers, de garam masala, de komijn, koriander en het paparikapoeder.
Roer de helft van dit mengsel door de yoghurt en laat hierin de in reepjes gesneden kipfilets ongeveer 30 minuten marineren.
Snij de uien in ringen en bak deze samen met de rest van het kruidenmengsel in de olie zacht. Voeg de tomatenpuree toe en de fijngemalen amandelen.
Doe het water erbij en een beetje zout en breng het geheel aan de kook. Verhit ondertussen een koekenpan of grilpan en bak de kipreepjes bruin en gaar. Laat de saus ondertussen inkoken en roer er 1 bekertje crème fraîche door.
Eventueel nog 1 theelepel garam masala toevoegen. Schep de gebakken kipreepjes door de saus en bestrooi met vers geknipte koriander. Lekker met rijst of naanbrood en een frisse salade.

Tips:

Je kunt ook een paar paprika’s in blokjes meebakken met de uien voor een wat meer gevulde saus.
Voor een vegetarische variant neem je tahoereepjes.
Liever iets minder spicy? Gebruik 1 of 2 rode pepers.

Bron: puurgezond.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten