* Pasta met spinazie en boursin
Ingrediënten:200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin
peper
handje cashewnoten
150 gr pasta
45 gr boursin
peper
handje cashewnoten
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin® en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin® en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.
* Vis met salade en aardappels
Ingrediënten:
een portie vis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius)
cajun kruiden
bakje 1persoons aardappels/portie zelfgeschilde aardappels
100 gr smile-emoticon 1 klein zakje) botersla
bakje cherrytomaatjes
beetje sladressing
olie
een portie vis (bijvoorbeeld tilapia of pangasius)
cajun kruiden
bakje 1persoons aardappels/portie zelfgeschilde aardappels
100 gr smile-emoticon 1 klein zakje) botersla
bakje cherrytomaatjes
beetje sladressing
olie
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook. Kook ze ca. 20 minuten.
(Of verwarm de aardappeltjes volgens bereidingswijze in de magnetron)
2. Strooi een beetje kruiden over de vis. (Niet te veel, cajun heeft een sterke smaak!)
3. Verwarm de olie of Becel in een koekenpan (op hoog vuur), als het goed heet is leg je het
visje in de pan en zet je het vuur laag.
4. Het visje heeft ongeveer 8 minuutjes nodig, af en toe keren.
5. Maak ondertussen de salade. Was de tomaatjes, snij ze doormidden, meng ze door de
botersla, en doe er een beetje dressing over.
6. Klaar smile-emoticon
1. Schil de aardappels en breng ze aan de kook. Kook ze ca. 20 minuten.
(Of verwarm de aardappeltjes volgens bereidingswijze in de magnetron)
2. Strooi een beetje kruiden over de vis. (Niet te veel, cajun heeft een sterke smaak!)
3. Verwarm de olie of Becel in een koekenpan (op hoog vuur), als het goed heet is leg je het
visje in de pan en zet je het vuur laag.
4. Het visje heeft ongeveer 8 minuutjes nodig, af en toe keren.
5. Maak ondertussen de salade. Was de tomaatjes, snij ze doormidden, meng ze door de
botersla, en doe er een beetje dressing over.
6. Klaar smile-emoticon
* Spaghetti met groente saus
Ingrediënten:
ongeveer 70 gr spaghetti
blik gepelde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
eetlepel (olijf)olie
2 eieren (kun je vervangen door vlees of vleesvervanger)
ongeveer 70 gr spaghetti
blik gepelde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
eetlepel (olijf)olie
2 eieren (kun je vervangen door vlees of vleesvervanger)
Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snij de ui en de prei fijn en pers de knoflook uit (of snij in kleine stukjes)
3. Bak de ui, prei en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gepelde tomaten toe. (die
kun je eventueel ook eerst klein snijden) laat dit een poosje sudderen op laag vuur, en de
saus is klaar.
4. Bak de eieren, en alles kan op elkaar op een bord en aanvallen!
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snij de ui en de prei fijn en pers de knoflook uit (of snij in kleine stukjes)
3. Bak de ui, prei en knoflook in een beetje olie en voeg daarna de gepelde tomaten toe. (die
kun je eventueel ook eerst klein snijden) laat dit een poosje sudderen op laag vuur, en de
saus is klaar.
4. Bak de eieren, en alles kan op elkaar op een bord en aanvallen!
* Rijst met kip, boontjes en pindasaus
Ingrediënten:
ongeveer 70 gr rijst (toverrijst, pandanrijst, risottorijst, maakt niet uit)
1 kipfilet
1 persoonverpakking sperzieboontjes (of zelfgepakte 150 gr verse)
1 bakje (a 265 ml) Remia pindasaus (dit zijn kleine bakjes, het restje kun je in de koelkast bewaren)
ongeveer 70 gr rijst (toverrijst, pandanrijst, risottorijst, maakt niet uit)
1 kipfilet
1 persoonverpakking sperzieboontjes (of zelfgepakte 150 gr verse)
1 bakje (a 265 ml) Remia pindasaus (dit zijn kleine bakjes, het restje kun je in de koelkast bewaren)
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak.
2. Als je voorverpakte sperzieboontjes hebt kun je dit gemakkelijk in de magnetron opwarmen (zie achterkant bakje). Als je verse sperzieboontjes hebt, moet je eerst de puntjes aan beide kanten eraf snijden, de boontjes wassen, opzetten in een laagje koud water (tot net boven de boontjes) op hoog vuur. Zodra het kookt, het vuur laag zetten, en ongeveer 8 minuten laten koken.
2. Snij de kipfilet in kleine stukjes en verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een wokpan. (of grote
koekenpan als je geen wok hebt)
3. Zodra de olie heet is (dit kun je weten door 1 stukje kip in de pan te doen, als het gaat spetteren betekent dat dat de olie heet is), bak je de stukjes kipfilet.
4. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 a 2 sauslepels koude pindasaus toe, en laat je dit even meewarmen.
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op het pak.
2. Als je voorverpakte sperzieboontjes hebt kun je dit gemakkelijk in de magnetron opwarmen (zie achterkant bakje). Als je verse sperzieboontjes hebt, moet je eerst de puntjes aan beide kanten eraf snijden, de boontjes wassen, opzetten in een laagje koud water (tot net boven de boontjes) op hoog vuur. Zodra het kookt, het vuur laag zetten, en ongeveer 8 minuten laten koken.
2. Snij de kipfilet in kleine stukjes en verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een wokpan. (of grote
koekenpan als je geen wok hebt)
3. Zodra de olie heet is (dit kun je weten door 1 stukje kip in de pan te doen, als het gaat spetteren betekent dat dat de olie heet is), bak je de stukjes kipfilet.
4. Als de kipfilet bijna klaar is voeg je 1 a 2 sauslepels koude pindasaus toe, en laat je dit even meewarmen.
* Supermalse gemarineerde kipfilet met pesto uit de oven
Ingrediënten:
Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram.
2 teentjes knoflook
Potje groene pesto
Paar zongedroogde tomaatjes op olie
Citroensap
Wat pijnboompitjes
Flinke snuif gedroogde oregano
Eetlepel Franse mosterd
Per persoon 1 kipfilet van ongeveer 150 gram.
2 teentjes knoflook
Potje groene pesto
Paar zongedroogde tomaatjes op olie
Citroensap
Wat pijnboompitjes
Flinke snuif gedroogde oregano
Eetlepel Franse mosterd
Bereidingswijze:
De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.
Eerst maken we een marinade.
De combinatie van marineren en zacht laten garen in de oven maakt deze pittig Italiaans smakende kipfilet heel zacht en mals, je mes zakt er als het ware vanzelf doorheen.
Eerst maken we een marinade.
Doe in een kom een scheut (olijf)olie
Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie.
Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen
Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.
Minstens 4 uur laten marineren.
Voeg ruim citroensap toe en door goed roeren laten emulgeren met de olie.
Zout en peper uit de molen naar smaak en de oregano toevoegen
Knijp de knoflook erboven uit, voeg onder voortdurend roeren de mosterd en daarna wat water toe.
Spoel de kipfiletjes af met lauwwarm water onder de kraan en leg ze in de marinade.
Minstens 4 uur laten marineren.
Dep de filetjes wat droog met een stukje keukenpapier, smeer ze royaal in met de pesto en leg ze in een ovenschaal.
Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in een voorverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.
Per filet 2 zongedroogde tomaatjes erop leggen en strooi er wat pijnboompitjes over.
Laat de kipfilet in 25 minuten in een voorverwarmde oven van circa 185 graden gaar worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten