Ingrediënten (2 pers):
4-5 aardappels
2 paprika’s
bakje cherrytomaten
1 ui
1 rode peper
1 teen knoflook
1 blikje mais (150 gr)
1 blikje kidneybonen (125 gr)
snufje zout en peper
2 paprika’s
bakje cherrytomaten
1 ui
1 rode peper
1 teen knoflook
1 blikje mais (150 gr)
1 blikje kidneybonen (125 gr)
snufje zout en peper
Bereidingswijze:
Zet een pan met water op. Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten.
Aardappels koken
Snijd de paprika, cherrytomaatjes, knoflook, rode peper en de ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en voeg de ui, paprika, tomaatjes, rode peper en knoflook toe. Bak dit ongeveer 6-8 minuten totdat de groenten wat zachter zijn. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en een snufje zout en peper toe.
Zet een pan met water op. Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel in tweeën. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten.
Aardappels koken
Snijd de paprika, cherrytomaatjes, knoflook, rode peper en de ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en voeg de ui, paprika, tomaatjes, rode peper en knoflook toe. Bak dit ongeveer 6-8 minuten totdat de groenten wat zachter zijn. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en een snufje zout en peper toe.
Bak dit een paar minuutjes mee en zet dan het vuur uit. Stamp de aardappels fijn met een beetje kookvocht. Voeg vervolgens de groenten toe aan de gestampte aardappels en meng alles met een lepel door elkaar heen. Serveer de stamppot op een bord eventueel met een rookworst of wat stukjes chorizo.
Variatietip:
Houd je niet van pittig? Laat de rode peper dan weg.
De vleesliefhebbers kunnen bijvoorbeeld stukjes salami aan de stamppot toevoegen of er een rookworst bij serveren.
Houd je niet van pittig? Laat de rode peper dan weg.
De vleesliefhebbers kunnen bijvoorbeeld stukjes salami aan de stamppot toevoegen of er een rookworst bij serveren.
Eet smakelijk!
Bron: lekkerensimpel.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten