Ingrediƫnten (4-6 pers):
250 g rode linzen, afgespoeld
1 ui
2 flinke tenen knoflook
1 el gemalen komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
stukje verse gember ter grootte van een duim
1 liter bouillon (kippen- of groentenbouillon)
200 ml kokosmelk (1/2 blikje)
400 g tomatenblokjes
bosje koriander
1 citroen
brood
zure room naar smaak (los geroerd)
optioneel 1 tl kaneel
optioneel 1 tl gedroogde oregano
1 ui
2 flinke tenen knoflook
1 el gemalen komijn (djinten)
1 tl paprikapoeder
stukje verse gember ter grootte van een duim
1 liter bouillon (kippen- of groentenbouillon)
200 ml kokosmelk (1/2 blikje)
400 g tomatenblokjes
bosje koriander
1 citroen
brood
zure room naar smaak (los geroerd)
optioneel 1 tl kaneel
optioneel 1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember met een lepeltje snijd in drie stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook, specerijen en gember. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de linzen toe en bak kort mee. Voeg nu een derde van de bouillon toe en roer - net als bij risotto - totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit met nog een derde van de bouillon en voeg vervolgens de rest toe, samen met de tomatenblokjes en kokos. Breng op smaak met een beetje zout, zwarte peper en het sap van een halve citroen.
Breng de soep aan de kook en laat een half uur pruttelen op laag tot middelhoog vuur onder regelmatig roeren. Hak ondertussen de koriander fijn, snijd de resterende halve citroen in vier partjes en verwarm alvast je oven voor het brood.
Roer de helft van de koriander door de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm het brood zodat het lekker knapperig is en serveer de linzensoep met de zure room, de resterende koriander, citroenpartjes en het brood.
Tip: de resterende kokosmelk kun je prima invriezen!
Eet smakelijk!
Bron: culy.nl
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de gember met een lepeltje snijd in drie stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook, specerijen en gember. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de linzen toe en bak kort mee. Voeg nu een derde van de bouillon toe en roer - net als bij risotto - totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit met nog een derde van de bouillon en voeg vervolgens de rest toe, samen met de tomatenblokjes en kokos. Breng op smaak met een beetje zout, zwarte peper en het sap van een halve citroen.
Breng de soep aan de kook en laat een half uur pruttelen op laag tot middelhoog vuur onder regelmatig roeren. Hak ondertussen de koriander fijn, snijd de resterende halve citroen in vier partjes en verwarm alvast je oven voor het brood.
Roer de helft van de koriander door de soep en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwarm het brood zodat het lekker knapperig is en serveer de linzensoep met de zure room, de resterende koriander, citroenpartjes en het brood.
Tip: de resterende kokosmelk kun je prima invriezen!
Eet smakelijk!
Bron: culy.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten