Ingrediƫnten (4 pers):
1 ui
1 ei
1 teentje knoflook
25 g verse peterselie
paprikapoeder
600 g tomatenblokjes
300 g spaghetti
400 g gehakt (rund of gemengd)
25 g paneermeel
1 tl suiker
1 tl (balsamico-)azijn
2 rode paprika's
1 wortel
1 rode chilipeper
1 ei
1 teentje knoflook
25 g verse peterselie
paprikapoeder
600 g tomatenblokjes
300 g spaghetti
400 g gehakt (rund of gemengd)
25 g paneermeel
1 tl suiker
1 tl (balsamico-)azijn
2 rode paprika's
1 wortel
1 rode chilipeper
Bereidingswijze:
Verwarm een heteluchtoven voor op 200 graden.
Breng een middelgrote pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook.
Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Was de peterselie en hak grof. Was ook de paprika's, verwijder de pitjes en hak wederom fijn. Scheid het eiwit van het eigeel.
Meng in een kom het gehakt met het eigeel, paneermeel, flink wat paprikapoeder, de helft van de gehakte ui, de helft van de peterselie en een snuf zout & peper.
Rol ongeveer 15 balletjes ter grootte van een golfbal en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven gedurende tien minuutjes, en draai halverwege.
Voeg de spaghetti aan het kokende water toe en kook in 10-12 minuten gaar. Giet de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met een theelepel olie op middelhoog vuur. Voeg de resterende ui, knoflook, wortel en peper toe en bak 3-4 minuten, totdat de ui glazig wordt. Voeg dan ook de tomatenblokjes, suiker en azijn toe. Laat een minuut of 6 borrelen. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 2 minuten meegaren.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de saus en roer goed door. Voeg indien nodig het resterende kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de resterende peterselie.
Breng een middelgrote pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook.
Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Was de peterselie en hak grof. Was ook de paprika's, verwijder de pitjes en hak wederom fijn. Scheid het eiwit van het eigeel.
Meng in een kom het gehakt met het eigeel, paneermeel, flink wat paprikapoeder, de helft van de gehakte ui, de helft van de peterselie en een snuf zout & peper.
Rol ongeveer 15 balletjes ter grootte van een golfbal en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven gedurende tien minuutjes, en draai halverwege.
Voeg de spaghetti aan het kokende water toe en kook in 10-12 minuten gaar. Giet de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met een theelepel olie op middelhoog vuur. Voeg de resterende ui, knoflook, wortel en peper toe en bak 3-4 minuten, totdat de ui glazig wordt. Voeg dan ook de tomatenblokjes, suiker en azijn toe. Laat een minuut of 6 borrelen. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 2 minuten meegaren.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de saus en roer goed door. Voeg indien nodig het resterende kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de resterende peterselie.
Eet smakelijk!
Bron: culy.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten