Pagina's

donderdag 29 oktober 2015

Pasta all'amatriciana

Ingrediƫnten (4 pers):
375 gr tortiglioni
200 gr gerookte spekreepjes
1 ui
3 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree (blik)
400 g kerstomaten (blik)
6 gedroogde tomaten
2 el droge sherry
1/2 tl suiker
1 tl gedroogde basilicum
peper en zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de gedroogde tomaten in stukjes.
Bak het spek krokant in een sauspan. Zet het vuur later en doe de ui en de knoflook erbij, stoof ze glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en laat 1 minuut meebakken. Blus met sherry.
Doe de tomaten erbij en kruid met suiker, basilicum, peper en zout. Voeg er de gedroogde tomaten aan toe en laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de pasta met de saus, werk af met basilicum.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten