Ingrediënten (4 pers):
1300 g kruimige aardappelen
1 snufje zout
4 el olijfolie
1 ui
2 tl knoflook
150 ml halfvolle melk
150 g rucola
150 g cherrytomaatjes
150 g runderrookvlees
1 snufje peper
1 snufje zout
4 el olijfolie
1 ui
2 tl knoflook
150 ml halfvolle melk
150 g rucola
150 g cherrytomaatjes
150 g runderrookvlees
1 snufje peper
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen in een hapjespan de olijfolie.
Fruit de ui met de knoflook 5 min. zachtjes zonder te kleuren. Schenk de melk bij het uimengsel en breng aan de kook.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep er in gedeeltes het ui-melkmengsel door tot je een smeuïge stamppot hebt. Voeg vervolgens de rucola, de tomaatjes en het rookvlees toe.
Voeg voor een extra smeuïge stamppot nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Fruit de ui met de knoflook 5 min. zachtjes zonder te kleuren. Schenk de melk bij het uimengsel en breng aan de kook.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep er in gedeeltes het ui-melkmengsel door tot je een smeuïge stamppot hebt. Voeg vervolgens de rucola, de tomaatjes en het rookvlees toe.
Voeg voor een extra smeuïge stamppot nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Vervang het rookvlees eens door chorizo of salami.
Eet smakelijk!
Bron: jumbo.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten