Pagina's

maandag 19 oktober 2015

Pasta met spiegelei en krokante crumble

Ingrediƫnten (4 pers):
4 eieren
500 g spaghettini of capellini (merk: Soubry)
4 teentjes knoflook
4 el bieslook, fijngesneden
100 g geraspte parmezaan
50 g paneermeel of 2 sneden oud brood, heel fijn gemixt
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de knoflook, snij 'm in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak er het paneermeel krokant en goudbruin in.
Laat het afkoelen op een bord. Doe weer een beetje olijfolie in de pan en bak er het knoflook in tot hij strokleurig is. Haal uit de pan.
Giet de pasta af en bewaar 200 ml van het kookvocht.
Bak 4 spiegeleieren in de pan met met antiaanbaklaag. Kruid met peper en zout.
Meng de pasta met de knoflook, 3 eetlepels olijfolie, de parmezaan en het pastakookvocht. Schep goed om.
Verdeel over de borden, bestrooi royaal met gebakken paneermeel en leg het ei erbovenop. Werk af met bieslook.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten