Pagina's

vrijdag 30 oktober 2015

Bloemkoolstamppot met ham en kaas

Ingrediënten (2 pers):
500 gr bloemkool
100 gr hamreepjes (of een paar plakken ham)
250 gr prei
25 gr geraspte kaas
snufje zout en peper
scheut melk
evt. klein klontje boter

Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes circa 15 minuten. Ondertussen snijd je prei fijn en giet je een scheutje olie in een pan. Bak de prei circa 4-5 minuten aan totdat hij lekker zacht is. Snijd de ham in stukjes. Stamp de bloemkool fijn met een scheut melk, snufje zout en peper en eventueel een klontje boter.
Meng de stukjes ham, de geraspte kaas en de prei door de gestampte bloemkool en serveren maar.

Eet smakelijk!
Tip: In dit recept zijn de aardappels vervangen voor bloemkool. Vind je dit iets té, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld de helft aardappels en de helft bloemkool. Met bloemkool kun je namelijk prima een stamppotje maken, bijvoorbeeld met ham, prei en kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten