Ingrediënten (4 pers):
8 scharreleieren
4 aardappelen
1 ui
0.5 chorizo
boter/margarine
1 handvol verse dragonblaadjes
4 kropjes witloof
zeezout en vers gemalen peper
1 handvol groene olijven
2 el mayonaise
4 aardappelen
1 ui
0.5 chorizo
boter/margarine
1 handvol verse dragonblaadjes
4 kropjes witloof
zeezout en vers gemalen peper
1 handvol groene olijven
2 el mayonaise
Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd hem in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Ontvel de chorizo en snijd in kleine stukjes. Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan en stoof er de uiringen in aan.
Voeg de aardappelblokjes toe, draai het vuur lager en zet het deksel op de pan.
Maak het witloof schoon en snijd de kropjes overlangs in twee. Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan en stoof het witloof op een heel zacht vuur onder het deksel. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Hak de olijven in stukjes en meng ze met de mayonaise. Zet in de koelkast tot je de tortilla serveert.
Snijd de dragonblaadjes fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en verdeel er de witloofhelften en chorizo over.
Zet het deksel op de pan en laat op heel zacht vuur 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog smeuïg.
Serveer de tortilla koud of warm met de olijvenmayonaise.
Voeg de aardappelblokjes toe, draai het vuur lager en zet het deksel op de pan.
Maak het witloof schoon en snijd de kropjes overlangs in twee. Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan en stoof het witloof op een heel zacht vuur onder het deksel. Breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
Hak de olijven in stukjes en meng ze met de mayonaise. Zet in de koelkast tot je de tortilla serveert.
Snijd de dragonblaadjes fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en verdeel er de witloofhelften en chorizo over.
Zet het deksel op de pan en laat op heel zacht vuur 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog smeuïg.
Serveer de tortilla koud of warm met de olijvenmayonaise.
Eet smakelijk!
Bron: solo.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten