Ingrediënten (4 pers):
200 g fusilli
225 g tuinerwtjes (extra fijn)
1200 g sinaasappels
125 ml crème fraîche
2 el mayonaise
1 bakje verse munt
200 g surimisticks
1 snufje zout
1 snufje peper
225 g tuinerwtjes (extra fijn)
1200 g sinaasappels
125 ml crème fraîche
2 el mayonaise
1 bakje verse munt
200 g surimisticks
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereidingswijze:
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Voeg de fusilli toe zodra het water kookt en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer af en toe.
Kook de laatste 2 min. de tuinerwtjes mee. Giet de pasta en erwtjes af en spoel ze koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers het sap uit 1 van de sinaasappels. Schil de andere sinaasappels en snijd met een klein mesje de partjes uit de binnenste vliesjes en houd deze apart.
Kook het sap en de rasp in tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Laat het sap afkoelen en roer het door de crème fraîche en de mayonaise.
Pluk de muntblaadjes van de takjes en houd de bovenste kleine toefjes apart als garnering. Hak de rest van de blaadjes grof.
Trek de surimisticks in reepjes en roer ze samen met het sinaasappelmengsel, de sinaasappelpartjes en de munt door de pasta met de tuinerwten. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer op een mooie schaal.
Garneer met de achtergehouden munttoefjes.
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Voeg de fusilli toe zodra het water kookt en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer af en toe.
Kook de laatste 2 min. de tuinerwtjes mee. Giet de pasta en erwtjes af en spoel ze koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers het sap uit 1 van de sinaasappels. Schil de andere sinaasappels en snijd met een klein mesje de partjes uit de binnenste vliesjes en houd deze apart.
Kook het sap en de rasp in tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Laat het sap afkoelen en roer het door de crème fraîche en de mayonaise.
Pluk de muntblaadjes van de takjes en houd de bovenste kleine toefjes apart als garnering. Hak de rest van de blaadjes grof.
Trek de surimisticks in reepjes en roer ze samen met het sinaasappelmengsel, de sinaasappelpartjes en de munt door de pasta met de tuinerwten. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer op een mooie schaal.
Garneer met de achtergehouden munttoefjes.
Eet smakelijk!
Bron: jumbo.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten