Pagina's

maandag 28 december 2015

Boerenkoolsoep

Ingrediënten (4 pers):
250 g boerenkool (niet fijngesneden)
1 ui
1 teen knoflook
250 g knolselderij
1 winterwortel
400 g tomaten (of blik tomaatblokjes)
1 (groente)bouillontablet
1 kleine (magere) rookworst
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:

Maak de boerenkool schoon en verdeel het blad in grove stukken. Pel en snipper de ui. Snij de knolselderij en wortel in blokjes. 
Breng 1 liter water aan de kook. Kook hierin de boerenkool, ui, knolselderij en wortel 10 minuten. 
Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten met bouillontablet toe. 
Snij de rookworst in plakjes. Voeg deze bij de soep en kook nog 10 minuten. 
Maak de soep op smaak met peper. 
Als de soep te dik wordt, iets water toevoegen.

Tip: lekker met een snee desembrood met een beetje mosterd.

Eet smakelijk!
Bron: puurgezond.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten