Met al het oliebollen en appelbeignets eten met oudjaar is het niet verkeerd om op een lekkere manier toch aan de lijn te doen.
Snijd een paar paprika's in reepjes, een komkommer in gelijke reepjes, verwijder het groen van radijsjes, neem een paar stengels bleekselderij (draadjes verwijderd en in stukken van 10 cm) en je bent al een heel eind op weg.
Yoghurt-knoflookdip: pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Pluk en hak een half bosje bieslook fijn. Meng in een kom 200g Griekse yoghurt, de knoflook en de bieslook en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Zoete chilidip: halveer een sinaasappel, meng in een kom 4 el chilisaus, sap van de sinaasappel en 75 g Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Ansjovisdip: pel en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Mix met een staafmixer 6 el olijfolie, de knoflook, 2 el (witte wijn)azijn en de inhoud van een blikje ansjovis tot een gladde saus.
Eet smakelijk!
Bron: 24kitchen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten