Ingrediƫnten (4 pers):
125 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
mespunt cayennepeper of 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 knolselderij, geschild in blokjes
2 winterwortels, in dikke plakken
1 courgette, in dikke plakken
200 ml groentebouillon
400 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
1 pot (ca 400 gram) witte bonen, uitgelekt
150 gram zwarte olijven, zonder pit
ciabatta of stokbrood
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
mespunt cayennepeper of 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 knolselderij, geschild in blokjes
2 winterwortels, in dikke plakken
1 courgette, in dikke plakken
200 ml groentebouillon
400 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogd
1 pot (ca 400 gram) witte bonen, uitgelekt
150 gram zwarte olijven, zonder pit
ciabatta of stokbrood
Bereidingswijze:
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de cayennepeper.
Schep de knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee.
Voeg de courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes 15-17 minuten.
Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor.
Schep de knolselderij en winterwortel erdoor en bak deze 3-4 minuten mee.
Voeg de courgette, bouillon, gezeefde tomaten en de helft van de tijm en rozemarijn toe en stoof zachtjes 15-17 minuten.
Schep de laatste 5 minuten de bonen en olijven erdoor.
Breng de groentestoof op smaak met zout en peper.
Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie.
Serveer de groentestoof met het brood en de kruidenolie.
Meng de rest van de knoflook en groene kruiden door de rest van de olie.
Serveer de groentestoof met het brood en de kruidenolie.
Eet smakelijk!
Bron: emte.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten