Ingrediƫnten (4 pers):
500g broccoli (vers of diepvries)
500g aardappelschijfjes
250g (kastanje)champignons
1 ui
200g geraspte kaas
250g griekse yoghurt
200g achterham of spekblokjes
2 el olijfolie
zout en Peper
500g aardappelschijfjes
250g (kastanje)champignons
1 ui
200g geraspte kaas
250g griekse yoghurt
200g achterham of spekblokjes
2 el olijfolie
zout en Peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden.
Voor verse broccoli, snij de roosjes in kleine stukjes en kook deze beetgaar in 5-6 minuten. Ontdooi anders de broccoli uit de diepvries. Snij de champignons in plakes, snipper de ui en bak dit enkele minuten op met wat olijfolie tot de ui glazig wordt. Roer er vervolgens 50g kaas, de griekse yoghurt en de achterham doorheen (of bak de spekblokjes op voordat je ze toevoegd). Leg de broccoli in een ovenschaal en giet het mengsel hier overheen. Bedek dit met de aardappelschijfjes en rond af met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.
Serveertips
Als de kaas na 30 minuten nog niet mooi bruin in geworden, kan je de grill even aanzetten (als je oven die stand heeft).
Voor verse broccoli, snij de roosjes in kleine stukjes en kook deze beetgaar in 5-6 minuten. Ontdooi anders de broccoli uit de diepvries. Snij de champignons in plakes, snipper de ui en bak dit enkele minuten op met wat olijfolie tot de ui glazig wordt. Roer er vervolgens 50g kaas, de griekse yoghurt en de achterham doorheen (of bak de spekblokjes op voordat je ze toevoegd). Leg de broccoli in een ovenschaal en giet het mengsel hier overheen. Bedek dit met de aardappelschijfjes en rond af met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.
Serveertips
Als de kaas na 30 minuten nog niet mooi bruin in geworden, kan je de grill even aanzetten (als je oven die stand heeft).
Eet smakelijk!
Bron: smulweb.nl/lidl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten