Dit recept komt uit een reeks van 16 healthy recepten van de Belgische libelle.
Tomaten met gehakt en wilde rijst
Ingrediƫnten (4 pers):
300 g wilde rijst
500 g gehakt
8 tomaten (hoedje eraf en uitgehold)
1 el pijnboompitten
4 el kaas (geraspte)
1 el olijfolie
2 el basilicum (gehakt)
500 g gehakt
8 tomaten (hoedje eraf en uitgehold)
1 el pijnboompitten
4 el kaas (geraspte)
1 el olijfolie
2 el basilicum (gehakt)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
Roerbak het gehakt 10 minuten in de olijfolie. Vermeng met het basilicum en de pijnboompitten.
Vul de tomaten met het mengsel, strooi er kaas over en zet het hoedje er weer op. Zet 15 Ć 20 minuten in de oven.
Serveer de gevulde tomaten met de wilde rijst.
Roerbak het gehakt 10 minuten in de olijfolie. Vermeng met het basilicum en de pijnboompitten.
Vul de tomaten met het mengsel, strooi er kaas over en zet het hoedje er weer op. Zet 15 Ć 20 minuten in de oven.
Serveer de gevulde tomaten met de wilde rijst.
Eet smakelijk!
Bron: libelle-lekker.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten