1 ui
2 teentjes knoflook
200 gr reepjes ham
450 gr spinazie uit de diepvries
5 sneetjes brood
100 gr gedroogde tomaatjes
4 eieren
150 ml melk
handje geraspte kaas
1 tl mosterd
snufje peper en zout
boter of olie om in te vetten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Hak de ui en knoflook fijn. Bak deze in een pan met een beetje olijfolie aan. Voeg de reepjes ham toe en bak 3 minuutjes mee. Voeg dan ook de spinazie toe (kan bevroren of ontdooid). Als de spinazie helemaal ontdooid en geslonken is schep je de gedroogde tomaatjes er door.
Laat het spinazie-mengsel uitlekken in een vergiet of zeef en druk je het meeste van het vocht er uit. Snijd het brood in vieren (of kleiner). Klop de eieren los met de melk en mosterd en breng op smaak met een snufje peper en zout. Vet een ovenschaal in met boter of olie.
Verdeel steeds wat brood met wat van het spinaziemengsel er tussen in de schaal. Herhaal dit tot alles op is. Giet het eiermengsel er over en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de schotel ongeveer 40 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk!
Bron: leukerecepten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten