Pagina's

zondag 17 januari 2016

Salami-preigratin met frisse komkommersalade

Ingrediënten (4 pers):
90 g Parmezaanse kaas 
2 prei
1 komkommer
150 g salami
1 el mosterd
1 ui
2 kopjes paneermeel
3 eieren
2 el crème fraîche
20 g verse peterselie (of gedroogde naar smaak)
zout en peper
boter en olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de ovenschaal in met olie of roomboter.
Snipper de ui en snijd peterselie fijn. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd de steel over de lengte doormidden. Snijd met een dunschiller linten van de komkommer en meng in een ruime kom de kaas, eieren en crème fraîche.
Verdeel de salami en prei in de ovenschaal en giet het eier-mengsel erover. Bestrooi de bovenkant met paneermeel. Plaats de gratin 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng in een ruime kom 20 ml olijfolie, mosterd, peterselie en ui. Voeg de komkommer linten toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de salami-preigratin in gelijke stukken. Verdeel de gratin en kokommersalade over de borden.

Eet smakelijk!

Bron: kokenmetaanbiedingen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten