Geen volledige maaltijd, maar wel een leuk en goedkoop idee om de wortels, doperwten of sla eens te vervangen door iets anders.
Ingrediënten (4 pers):
2 aubergines, in plakken van ong 1 cm dik gesneden
1 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
peper
1 tl provençaalse kruiden
enkele druppels tabasco
6 el olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op grillstand.
Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.
Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.
Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines in de oven gaar in 30 minuten.
Verwarm de oven op grillstand.
Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.
Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.
Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines in de oven gaar in 30 minuten.
Eet smakelijk!
Bron: budgetkoken.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten