Het antwoord is: een bitterbal uit het frituurvet!
Hoe kan dit?
Ovenbitterballen moeten wel knapperig worden in de oven. Om ervoor te zorgen dat ze knapperig worden in de oven zijn ze anders samengesteld dan de normale bitterballen die je in het frituurvet bereidt.
Ovenbitterballen moeten wel knapperig worden in de oven. Om ervoor te zorgen dat ze knapperig worden in de oven zijn ze anders samengesteld dan de normale bitterballen die je in het frituurvet bereidt.
Het lijkt gezonder om een ovenbitterbal te eten, maar dat is dus niet zo.
Het vervelende is dat je het idee krijgt dat je ze vaker of meer kan eten, maar die vlieger gaat dus niet op qua gezondheid.
Ter vergelijking:
Bitterbal uit de oven (15 gr) Bitterbal gefrituurd (15 gr)
Energie: 45 kcal Energie: 35 kcal
Vet: 2,7 gr Vet: 2 gr
Verzadigd vet: 1,3 gr Verzadigd vet: 0,9 kcal
Koolhydraten: 3,5 gr Koolhydraten: 2,5 gr
Bron: gezondheidsnet.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten