Ingrediënten (4 pers):
1 kg aardappelen
3 prei
4 eieren
6 plakken rauwe ham
10 g bieslook
100 ml melk
3 el roomkaas
zout en peper
boter
3 prei
4 eieren
6 plakken rauwe ham
10 g bieslook
100 ml melk
3 el roomkaas
zout en peper
boter
Bereidingswijze:
Breng twee pannen met water aan de kook (één voor de stamppot, en één voor de eieren).
Schil de aardappelen indien nodig. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de rauwe ham en bieslook in stukjes.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de prei toe. Kook in de andere pan de eieren in 8 minuten hard. Giet de aardappelen en de prei af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water, en pel ze.
Stamp de aardappelen en prei samen met de melk, roomkaas en een klontje boter tot een grove puree. Voeg de rauwe ham en bieslook toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eieren in partjes. Verdeel de stamppot over vier borden en serveer met het ei erop.
Schil de aardappelen indien nodig. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de rauwe ham en bieslook in stukjes.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Voeg 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de prei toe. Kook in de andere pan de eieren in 8 minuten hard. Giet de aardappelen en de prei af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water, en pel ze.
Stamp de aardappelen en prei samen met de melk, roomkaas en een klontje boter tot een grove puree. Voeg de rauwe ham en bieslook toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eieren in partjes. Verdeel de stamppot over vier borden en serveer met het ei erop.
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetaanbiedingen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten