500 gram zoete aardappel
1 prei
1 witte ui
1/8 tl zwarte peper
1/8 tl witte peper
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kaneel
1 tl mosterd
roomboter
1 prei
1 witte ui
1/8 tl zwarte peper
1/8 tl witte peper
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kaneel
1 tl mosterd
roomboter
Bereidingswijze:
Snijd de ui en de prei in dunne ringen en leg deze apart.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappels ca. 20 minuten in ruim kokend water.
Zet intussen de koekenpan op hoog vuur en doe hier olie of boter in. Fruit de prei en de ui hierin. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt. Zet na een minuut of 4 het vuur uit.
Giet de aardappels af en doe de kruiden (inclusief mosterd) en de boter bij de aardappels in de pan. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.
Voeg de ui en de prei toe en schep deze er doorheen.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappels ca. 20 minuten in ruim kokend water.
Zet intussen de koekenpan op hoog vuur en doe hier olie of boter in. Fruit de prei en de ui hierin. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt. Zet na een minuut of 4 het vuur uit.
Giet de aardappels af en doe de kruiden (inclusief mosterd) en de boter bij de aardappels in de pan. Stamp met de stamper tot een mooie, egale puree.
Voeg de ui en de prei toe en schep deze er doorheen.
Eet smakelijk!
Bron: myfoodblog.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten