Ingrediƫnten (4 pers):
- 800 gram aardappels (vastkokend)
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook
- 175 gram chorizo (stuk) of andere pittige droge worst
- 2 theelepels pittig (gerookt) paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen karwij
- 100 ml Griekse of Bulgaarse yoghurt
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Kook de aardappels beetgaar in ongeveer 15 minuten. Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Snij de chorizo in dunne plakjes en bak ze 1 minuut in een braadpan. Voeg de paprika en ui toe, pers de knoflook uit en bak dit 5 minuten mee. Roer de kruiden door de yoghurt en voeg dit bij de groente. Voeg de krieltjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: lekker met stevig broodSchil de aardappels en snij ze in stukken. Kook de aardappels beetgaar in ongeveer 15 minuten. Maak de paprika’s schoon en snij deze in blokjes. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Snij de chorizo in dunne plakjes en bak ze 1 minuut in een braadpan. Voeg de paprika en ui toe, pers de knoflook uit en bak dit 5 minuten mee. Roer de kruiden door de yoghurt en voeg dit bij de groente. Voeg de krieltjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Bron: puurgezond.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten