- 500 gr wortel
- 700 gr bloemkool
- 1 uitje
- 600 gr kabeljauw (4 stukken) (indien diepvries, eerst ontdooien voor gebruik)
- 50 gr panko (of paneermeel)
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- paar takjes peterselie
- peper en zout
- 1 el citroensap
- snuf garam masala kruiden (of andere)
Verhit 1 eetlepel olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui aan. Voeg dan de wortels en bloemkool roosjes toe. Voeg de garam masala kruiden toe. Je kunt ook bijvoorbeeld tijm of peterselie gebruiken voor een wat neutralere smaak. Giet er water bij tot de groenten net onder staan en kook ca 12 minuten.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Leg de vis in een ovenschaal en besprenkel met citroensap en bestrooi met een klein snufje peper en zout. Meng de panko met 1 uitgeperst knoflook teentje, fijngehakte peterselie en 2 eetlepels olie. Verdeel het kruim over de vis en druk iets aan. Zet de ovenschaal 12 tot 15 min (afhankelijk van de dikte van de vis).
Giet de groente af en vang wat van het kookvocht met de kruiden op. Doe de bloemkool en wortel in een keukenmachine (met stamper of staafmixer kan ook) en maal fijn. Voeg een beetje kookvocht toe om de puree wat smeuïger te maken. Breng daarna op smaak met een snuf peper en zout. Serveer de wortelpuree met de kabeljauw met krokant korstje.
Eet smakelijk!
Bron: leukrecepten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten