Ingrediënten:
- 1 kg ui
- 3 tenen knoflook
- 50 g boter
- 2 el olijfolie
- ½ bakje verse tijm (bakje 15 g)
- ½ el rietsuiker
- 1½ liter paddenstoelenbouillon (van tablet)
- 250 g tortellini ai formaggi (pasta, zak)
- 50 g Parmezaanse kaas (stukje)
Snijd de ui in dunne ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter en olie in een soeppan.
Voeg de uien, knoflook, tijmblaadjes, suiker en peper toe.
Bak 15 min. op middelhoog vuur, totdat de ui begint te karamelliseren. Roer regelmatig.
Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, roer door en laat 30 min. op laag vuur koken.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de pasta toe. Laat in 15 min. gaar worden.
Schaaf, zodra de pasta beetgaar is, wat Parmezaanse kaas over de soep.
Tip: heb je meer tijd, kun je uiteraard zelf een bouillon trekken. Veel gezonder dan bouillonblokjes.
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten