Pagina's

donderdag 21 april 2016

Len­te­stamp­pot­je met erwt­jes en ham

Ingrediënten (4 pers):
  • 600 g stamppotaardappelen
  • 450 g doperwten extra fijn (diepvries)
  • 100 g rauwe ham
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 knoflook
  • 150 g tuinkruiden soepgroente
  • 200 g witte kaas 45+
Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee. Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de soepgroente toe aan de hamstukjes en bak 5 min. mee.
Verkruimel ondertussen de witte kaas. Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree. Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas.

Eet smakelijk!

Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten