Pagina's

woensdag 27 april 2016

Lentestamppot

Ingrediënten (4 pers):
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 200 g spekreepjes
  • 300 g spinazie
  • 400 g gesneden andijvie
  • 200 g tuinerwten
  • 200 g hüttenkäse
Bereidingswijze:

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.

Bereidingstip:
Voeg wat van het kookvocht van de aardappelen toe als de stamppot te droog is.

Eet smakelijk!


Bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten