Pagina's

zondag 1 mei 2016

Komkommerrolletjes & wraprolletjes met pesto en kipfilet

Zoonlief was afgelopen week jarig, en dat werd zaterdag gevierd. Daar horen natuurlijk ook verjaardagshapjes bij. Deze 2 maakte ik oa klaar.

  • komkommerrolletjes
  • wraprolletjes met pesto & kipfilet
Zongedroogde tomaatjes, wraps en pesto heb ik standaard op voorraad thuis. Altijd heerlijk om te vullen (wraps), of om door de pasta te gebruiken.

Komkommerrolletjes

Ingrediënten (voor 8 tot 10 rolletjes):
 
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • halve rode peper of een snuf chili
  • 1 komkommer
Bereidingswijze:

Schil de komkommer en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Leg de plakken komkommer eventjes tussen wat keukenpapier om ze iets minder vochtig te maken. Snijd de zongedroogde tomaatjes wat kleiner en snijd de rode peper heel fijn. Meng in een bakje de roomkaas met de rode peper (of chili) en de zongedroogde tomaatjes. Schep ongeveer een theelepel van de roomkaas op een plakje komkommer. Rol vervolgens het plakje komkommer helemaal op en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. Serveer de komkommerrolletjes als ‘snack’ of als bijgerechtje.

Wraprolletjes met pesto en kipfilet

Ingrediënten:

  • 4 wraps
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 theelepels pesto
  • 1 theelepel parmezaanse kaas
  • 8 plakjes kipfilet
  • 50 gram rucola
Bereidingswijze:

Meng in een bakje de crème fraiche met de pesto en de parmezaanse kaas.
Verdeel dit mengsel over ongeveer 4 wraps en leg hier vervolgens 2 plakjes kipfilet overheen en een klein handje rucola.
Rol de wraps op en wikkel ze in aluminiumfolie of vershoudfolie. Leg de wraps in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Snijd elke wrap in ongeveer 6 rolletjes en serveren maar!

Tip: heb je geen rucola in huis, neem dan gerust ijsbergsla. Hetzelfde geldt voor de kipfilet, dus kun je ook eventueel vervangen door ham.

Eet smakelijk!

Bron: lekkerensimpel.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten