- 10 cl volle melk
- 1 limoen
- 2 eetlepels olie
- 3 eieren
- 1 tl poedersuiker
- gehakte koriander
- 600 g rundergehakt
- zout en peper
- 100 g paneermeel
- 1 el hot currypoeder of 2 el gewone kerrie
- 1 el amandelpoeder
- 12 gepelde amandelen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de olie in een braadpan en bak er de gehakte ui en het vlees in aan op vrij hoog vuur. Gebruik een spatel om het vlees in kleine stukjes te breken.
Doe het broodkruim in de beker van de mixer, giet er de melk op en voeg de eieren toe, het sap van de limoen, de kerrie, peper en zout. Mix tot een gladde bereiding.
Neem het vlees van het vuur, voeg de kerriebereiding toe, het amandelpoeder, de suiker en de rozijnen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Doe alles in een ovenschotel, druk wat aan en overgiet met een losgeklopt ei. Voeg de grof gehakte, gepelde amandelen toe en laat 20 min in de oven bakken.
Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.
Tip: Serveer met naanbrood, rijst en mangochutney.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten