Toegegeven, het is heel gemakkelijk om een zakje te gebruiken om deze saus te bereiden. Maar als je iets meer tijd neemt om te koken, kun je deze hollandaisesaus ook zelf maken.
Hieronder staat het recept.
Ingrediƫnten:
- 4 grote eidooiers
- 250 g roomboter
- 1-2 eetl vers citroensap
- 1 tl mosterd (bv Dijon)
- zout en peper
Bereidingswijze:
Smelt de boter in de magnetron.
Doe de dooiers samen met de mosterd en 1 el citroensap in een vuurvaste kom die op een stevig pannetje past. Klop met een garde door elkaar. Vul de pan met een paar cm kokend water, zet op zacht vuur en plaats de kom bovenop (au bain-marie).
Giet al kloppend met de garde scheut voor scheut de gesmolten erbij tot alle boter is opgenomen en er een gladde, vrij dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap.
Eet smakelijk!
Bron: kokenmetkarin.nl
Bron foto: knorr.no
Geen opmerkingen:
Een reactie posten