- 250 g tagliatelle
- 3 el fijngehakte basilicum
- 360 g courgettes
- 300 g dikke wortelen
- 4 el olijfolie
- 2 knoflooktenen
- peper en zout
Bereidingswijze:
Schraap de wortelen en snij ze met een dunschiller in heel fijne, lange repen.
Breng water aan de kook in een grote kookpot.Schraap de wortelen en snij ze met een dunschiller in heel fijne, lange repen.
Verwijder de stelen van de courgettes en halveer ze in de lengte en in de breedte. Snij ze met de dunschiller in repen (begin aan de doorsnede).
Doe de pasta in het gezouten kokend water. Voeg de groenten toe wanneer het water terug kookt en meng goed. Breng opnieuw aan de kook en giet na 2 min. af, maar zet 100 ml kookvocht opzij.
Giet de olie in de kookpot en fruit er 1 min. de geperste knoflooktenen in op een zacht vuur. Voeg de pasta met de groenten toe, het opzij gezette kookvocht en het basilicum, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveer meteen als hoofdgerecht (met schilfers parmezaan) of als bijgerecht bij wit vlees of gegrilde vis.
Eet smakelijk!
Bron: delhaize.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten