- 1 kleine ui
- 1-2 knoflookteentjes
- 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels groene peperbolletjes
- 1/2 tot 1 theelepel zwarte peper
- 50 ml rode wijn
- 150-200ml goede kwaliteit runderfond of bouillon
- 75-100ml melk
Bereidingswijze:
Snipper een ui heel fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Snij de knoflook heel fijn en voeg deze toe als de ui glazig is. Voeg vervolgens de eetlepel bloem toe en roer dit even goed door, totdat je een soort van papje hebt.
Nu is het dan tijd om de rode wijn toe te voegen. Wanneer die is ingedikt voeg dan de fond of bouillon toe. Daarna de zwarte peper (doe nog niet alle peper erin, bewaar wat om de saus aan het einde op de smaak te brengen) en de groene peperbolletjes.Snipper een ui heel fijn en doe de gesnipperde ui met wat olijfolie en een snufje zout in een steelpannetje. Snij de knoflook heel fijn en voeg deze toe als de ui glazig is. Voeg vervolgens de eetlepel bloem toe en roer dit even goed door, totdat je een soort van papje hebt.
Wanneer de saus weer is ingedikt kun je geleidelijk aan de melk toe voegen. Voeg ook het bakvocht van het bakken van de biefstuk toe. Aan het einde doe je de peterselie erbij en breng de saus verder op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Bron: 10gezonder.nl
Bron foto: knorr.nl
Bron foto: knorr.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten