Pagina's

dinsdag 6 december 2016

Bananencake

















Ik had een aantal bananen over die flink rijp waren. Een leuke oplossing om ze te verwerken was snel gezocht en gevonden. Een bananencake, net zo lekker als een gewone cake, alleen gezonder!
Een groot deel van de boter en de suiker zijn nl vervangen door de bananen.
De chocoladeglazuur die ik eromheen heb gedaan, kun je uiteraard weglaten, wordt ie nog een stukje gezonder van :)

Ingrediƫnten:


  • 260 gr bloem
  • 1 tl bakpoeer
  • snufje zout
  • 115 gr boter
  • 165 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 1 tl kaneel
Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Doe de boter in een kommetje en smelt de boter in de magnetron. Voeg de boter, basterdsuiker, eieren, de bananen en de kaneel toe aan het bloemmengsel.
Meng alles goed door elkaar.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake vervolgens voor circa 60 minuten in de oven

Eet smakelijk!




Bron: lekkerensimpel . com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten