Pagina's

dinsdag 20 december 2016

Bijgerechten met vlees en vis voor Kerstmis

Hieronder vind je 3 recepten met vlees en vis voor Kerstmis

1.       Feestelijk gehaktbrood
2.       Italiaans gekruide vis met tomatensalsa
3.       Zalmpakketje met prei




1. Feestelijk gehaktbrood
Ingrediënten (3-4 pers):
·         500 gram gehakt
·         zout/peper
·         1 ui
·         2 tenen knoflook
·         4 eetlepels ketchup + extra ketchup voor over het gehaktbrood
·         1 tl Italiaanse kruiden
·         1 tl paprikapoeder
·         1 tl peterselie
·         1 ei
·         2-3 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de kruiden, de ui, 2-3 eetlepels ketchup en het ei. Voeg daarna  2-3 eetlepels paneermeel toe en kneed het gehakt goed door met je handen. Vet een cakevorm in Leg het gehakt, leg het gehakt in de vorm en verdeel nog wat extra ketchup over de bovenkant van het gehaktbrood.
Zet het gehaktbrood voor circa 45 minuten in de oven.
2. Italiaans gekruide vis met tomatensalsa
Ingrediënten (2 pers):
·         2 pangafilet (of een andere vissoort)
·         2 tl Italiaanse kruiden
·         snufje zout en peper
·         3/4 trostomaten
·         scheutje olie
·         1/4 tl knoflookpoeder (of verse knoflook)
·         1/4 rode ui
·         roomboter

Bereidingswijze:

Breng de vis op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Maak de tomatensalsa: zelf verwijder ik meestal het schilletje van de tomaten, maar dit hoeft niet. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Snipper ook het uitje en doe de stukjes tomaat en ui in een bakje. Breng het geheel op smaak met een scheutje lekkere (olijf)olie en, snufje zout en peper en een beetje knoflookpoeder. Smelt de boter in de pan en bak de vis aan beide kanten ongeveer 3 minuten.
Serveer de vis met de tomatensalsa.

3. Zalm­pak­ket­je met prei

Ingrediënten (4 pers):
·         2 el verse dille
·         ½ el mosterd
·         1 el zonnebloemolie
·         4 zalmfilet (indien diepvries, wel ontdooien)
·         2 preien
·         1 rode ui
·         100 ml visbouillon (van tablet)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik een paar gaatjes in de verpakking en verwarm de aardappelschijfjes 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van de stukken bakpapier of aluminiumfolie (30 x 30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met olie). Strooi er wat (versgemalen) peper en zout over.
Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de olie en dille en breng op smaak met peper en zout. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelplakjes. Maak de prei schoon en snijd in grove ringen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel de prei en rode ui over de zalm.
Schenk de bouillon eroverheen en vouw de pakketjes rond de vis omhoog, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de zalmpakketjes in ca. 20 min. gaar worden. Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten