Ingrediƫnten (4 pers):
- 2 peren
- 2 kiwi's
- 1 Galia meloen
- 2 bakjes frambozen
- 2 bakjes bramen
- 2 bakjes rode bessen
- 10 kumquats
- 1 trosje blauwe druiven
- 1 trosje witte druiven
- poedersuiker
Chocolade hulstblaadjes:
- 200 g pure chocolade
- 2 hulst
Extra nodig:
- 1 piepschuim kegel
- cocktailprikkers
- keukenpapier
- bakpapier
- poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze:
Fruitkerstboom
Zet de piepschuim kegel op een plat bord of schaal. Prik de cocktailprikkers in de kegel. Snijd de peren in stukjes. Snijd driehoekjes uit de bovenkant van de kiwi’s zodat er een stervorm ontstaat. Snijd de meloen in rechte stukjes. Snijd een stuk van de meloen in de vorm van een ster. Zet de stukjes peren, kiwi’s en meloen vast aan de cocktailprikkers. Zorg voor een goede verdeling over de piepschuim kegel. Verdeel de frambozen, bramen, rode bessen, kumquats en de druiven over de resterende cocktailprikkers. Zorg dat de piepschuim kegel volledig bedekt is met al het fruit.
Chocolade hulstblaadjes
Hak de chocolade fijn. Smelt de helft van de gehakte chocolade au bain-marie. Haal zodra de chocolade is gesmolten de kom uit de steelpan en voeg de andere helft van de gehakte chocolade toe. Roer de chocolade stevig door met een pannenlikker of houten lepel, hierdoor worden de cacaoboterkristallen weer actief gemaakt. Je voelt tijdens het roeren dat de chocolade dik en glanzend wordt. Wrijf de gladde kant van de hulstblaadjes schoon met keukenpapier. Leg de hulstblaadjes op een bord of stuk bakpapier. Smeer de blaadjes aan de opgepoetste kant in met de chocolade en laat hard worden. Verwijder de hulstblaadjes van de chocolade.
Serveren
Verdeel de chocolade hulstblaadjes over de fruitkerstboom. Zet ze voorzichtig vast tussen het fruit. Steek het stuk meloen in de vorm van een ster bovenin als kerstboompiek. Bestuif met poedersuiker.
Zet de piepschuim kegel op een plat bord of schaal. Prik de cocktailprikkers in de kegel. Snijd de peren in stukjes. Snijd driehoekjes uit de bovenkant van de kiwi’s zodat er een stervorm ontstaat. Snijd de meloen in rechte stukjes. Snijd een stuk van de meloen in de vorm van een ster. Zet de stukjes peren, kiwi’s en meloen vast aan de cocktailprikkers. Zorg voor een goede verdeling over de piepschuim kegel. Verdeel de frambozen, bramen, rode bessen, kumquats en de druiven over de resterende cocktailprikkers. Zorg dat de piepschuim kegel volledig bedekt is met al het fruit.
Chocolade hulstblaadjes
Hak de chocolade fijn. Smelt de helft van de gehakte chocolade au bain-marie. Haal zodra de chocolade is gesmolten de kom uit de steelpan en voeg de andere helft van de gehakte chocolade toe. Roer de chocolade stevig door met een pannenlikker of houten lepel, hierdoor worden de cacaoboterkristallen weer actief gemaakt. Je voelt tijdens het roeren dat de chocolade dik en glanzend wordt. Wrijf de gladde kant van de hulstblaadjes schoon met keukenpapier. Leg de hulstblaadjes op een bord of stuk bakpapier. Smeer de blaadjes aan de opgepoetste kant in met de chocolade en laat hard worden. Verwijder de hulstblaadjes van de chocolade.
Serveren
Verdeel de chocolade hulstblaadjes over de fruitkerstboom. Zet ze voorzichtig vast tussen het fruit. Steek het stuk meloen in de vorm van een ster bovenin als kerstboompiek. Bestuif met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Bron: 24kitchen . nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten