Pagina's

donderdag 15 december 2016

Kerstmis - Hasselback potatoes

Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen.













Ingrediƫnten (4 pers):

· 12 middelgrote vastkokende aardappelen
· 2 teentjes geperste knoflook
· zout en peper naar smaak
· 25 gram kruidenboter
· 25 gram boter
· 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappelen, was ze en droog ze.
Leg de aardappelen in een diepe opscheplepel en snijd ze met een mes
(over de breedte) in, houd een afstand aan van circa 3 mm.
Verwarm de boter en de kruidenboter in een magnetron en roer hierdoor de knoflook en peper/zout naar smaak.
Smeer dit met een kwastje over de ingesneden aardappelen.
Leg de aardappelen op een vel bakpapier op de bakplaat in de oven en bak ze bruin in ongeveer 1 uurtje.
Haal de bakplaat na steeds 20 min. even uit de oven en smeer ze dan nogmaals in met het botermengsel.
Strooi 10 min. voor de eindtijd de geraspte Parmezaanse kaas over de aardappels en laat dit smelten en kleuren.
Als de aardappels bruin en knapperig van buiten zijn, kun je ze opdienen.




Bron: allrecepies . nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten