Pagina's

vrijdag 8 juli 2016

Ijskoffie


Op een warme, zonnige dag kan een zomers drankje natuurlijk niet ontbreken!

Daarom vandaag het recept van ijskoffie. Overheerlijk, maar toch gemaakt zonder slagroom en vanilleroomijs.

Ingrediƫnten:

* 2 kopjes espresso (50 ml) of een kopje dubbele sterke koffie (100 ml)
* 600 ml koud water
* 400 ml gezoete gecondenseerde melk (1 blikje)
* ijsblokjes

 Bereidingswijze:

Zet 2 kopjes espresso of een gewoon kopje dubbele sterke koffie.
Meng dit vervolgens in een mengbeker met het koude water en het blikje gecondenseerde melk.
Meng alles goed door elkaar met een garde en laat afkoelen in de koelkast.
Giet de afgekoelde ijskoffie in 2 glazen en voeg een paar ijsblokjes toe.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten