Pagina's

woensdag 6 juli 2016

Salade met geroosterde bloemkool en pancetta

Ingrediƫnten (4 pers):
  • 1 bloemkool
  • 200 g pancetta (dun gesneden of gerookt spek)
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spinazie
  • 100 g rucola
  • 1 krop rode sla (kleine)
  • 1 el (sherry-)azijn
  • 3 el peterselie (gehakt)
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Scheur of snij de pancetta in reepjes. Meng de bloemkool en pancetta met 2 el olijfolie. Doe ze in een ovenschaal en gril ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Snij de ciabatta in kleine blokjes. Snipper de knoflook. Meng de broodblokjes met de knoflook en 2 el olijfolie. Schep dit mengsel door het bloemkool-pancettamengsel en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Laat eventjes afkoelen.
Maak de spinazie, de rucola en de rode sla schoon. Vermeng ze met de bloemkoolmengeling.

Eet smakelijk!

Bron: libelle-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten