- 1 bloemkool
- 200 g pancetta (dun gesneden of gerookt spek)
- 6 el olijfolie
- 1 ciabatta
- 2 teentjes knoflook
- 100 g spinazie
- 100 g rucola
- 1 krop rode sla (kleine)
- 1 el (sherry-)azijn
- 3 el peterselie (gehakt)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Scheur of snij de pancetta in reepjes. Meng de bloemkool en pancetta met 2 el olijfolie. Doe ze in een ovenschaal en gril ze ongeveer 15 minuten in de oven.
Snij de ciabatta in kleine blokjes. Snipper de knoflook. Meng de broodblokjes met de knoflook en 2 el olijfolie. Schep dit mengsel door het bloemkool-pancettamengsel en zet opnieuw 10 minuten in de oven. Laat eventjes afkoelen.
Maak de spinazie, de rucola en de rode sla schoon. Vermeng ze met de bloemkoolmengeling.
Eet smakelijk!
Bron: libelle-lekker.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten