Pagina's

maandag 18 juli 2016

Kruidendip met zongedroogde tomaatjes en basilicum

Een aantal van jullie heeft ongetwijfeld al eens Heks'nkaas geproefd of gemaakt. In de supermarkt kun je ook varianten van Heks'nkaas kopen. Onder andere met tomaat en basilicum. Dit recept lijkt aardig op de supermarkt-variant. Alleen gezonder uiteraard!

Heerlijk als groentedip, op brood, op een stukje stokbrood bij een barbecue, ...

Ingrediƫnten:
  • 150 gram roomkaas
  • 3 theelepels mayonaise
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • een paar blaadjes verse peterselie
  • snufje peper
  • 2 theelepels suiker (kan je eventueel ook weglaten)
  • klein stukje prei (ongeveer 1/8ste)
  • klein scheutje citroensap
Bereidingswijze:

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd ook de prei fijn. Doe de roomkaas, mayonaise, de zongedroogde tomaatjes, citroensap, suiker, basilicum, de peterselie, snufje peper en de prei in een mengbeker of keukenmachine. Maal met de keukenmachine of een staafmixer het geheel fijn. Ga net zo lang door totdat er een mooi sausje is ontstaan en alles goed is vermaalt.

Eet smakelijk!

Bron: lekkerensimpel.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten