Pagina's

dinsdag 23 augustus 2016

BBQ: blijf in balans

In het julinummer van Light koken gaf het Voedingscentrum tips voor een geslaagde en gezonde barbecue. Een kleine greep:

Wit stokbrood, huzarensalade uit een plastic bakje en vet vlees. Dat hoeft allang niet meer. Kies voor gezondere alternatieven en help je lijf een handje.


• Kies voor kipsaté en hamburgers van mager vlees in plaats van speklappen of worst.
• Volkoren stokbrood is voedzamer dan wit. Je raakt er sneller verzadigd door.
• Rode sauzen als barbecuesaus en ketchup bevatten minder vet dan de witte varianten zoals knoflooksaus en mayonaise.
• Schaal- en schelpdieren zoals garnalen zijn snel klaar en bevatten veel eiwitten en weinig vet.
• Maak vispakketjes of kipspiesjes met daartussen paprika, ui, courgette en champignons. Of maak alleen groentespiesjes. Ook erg lekker: geroosterde maïskolven.• Tot slot: Maak er geen eetwedstrijd van, geniet vooral van alle smaken en leg het tempo niet te hoog.
Eet smakelijk!


Bron: An Heesinck, gezondetenmagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten