In het julinummer van Light koken gaf het Voedingscentrum tips voor een geslaagde en gezonde barbecue. Een kleine greep:
Wit stokbrood, huzarensalade uit een plastic bakje en vet vlees. Dat hoeft allang niet meer. Kies voor gezondere alternatieven en help je lijf een handje.
• Kies voor kipsaté en hamburgers van mager vlees in plaats van speklappen of worst.
• Volkoren stokbrood is voedzamer dan wit. Je raakt er sneller verzadigd door.
• Rode sauzen als barbecuesaus en ketchup bevatten minder vet dan de witte varianten zoals knoflooksaus en mayonaise.
• Schaal- en schelpdieren zoals garnalen zijn snel klaar en bevatten veel eiwitten en weinig vet.
• Maak vispakketjes of kipspiesjes met daartussen paprika, ui, courgette en champignons. Of maak alleen groentespiesjes. Ook erg lekker: geroosterde maïskolven.• Tot slot: Maak er geen eetwedstrijd van, geniet vooral van alle smaken en leg het tempo niet te hoog.
Eet smakelijk!Wit stokbrood, huzarensalade uit een plastic bakje en vet vlees. Dat hoeft allang niet meer. Kies voor gezondere alternatieven en help je lijf een handje.
• Kies voor kipsaté en hamburgers van mager vlees in plaats van speklappen of worst.
• Volkoren stokbrood is voedzamer dan wit. Je raakt er sneller verzadigd door.
• Rode sauzen als barbecuesaus en ketchup bevatten minder vet dan de witte varianten zoals knoflooksaus en mayonaise.
• Schaal- en schelpdieren zoals garnalen zijn snel klaar en bevatten veel eiwitten en weinig vet.
• Maak vispakketjes of kipspiesjes met daartussen paprika, ui, courgette en champignons. Of maak alleen groentespiesjes. Ook erg lekker: geroosterde maïskolven.• Tot slot: Maak er geen eetwedstrijd van, geniet vooral van alle smaken en leg het tempo niet te hoog.
Bron: An Heesinck, gezondetenmagazine.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten