- 1 zak paprikamix
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 4 eieren
- 200 g geraspte belegen kaas
- 400 g gekookte pasta
Bereidingswijze:
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.
Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika en kruiden toe en bak op middelhoog vuur 4 min. Schep regelmatig om.
Klop ondertussen in een kom de eieren los met de helft van de kaas. Schep de pasta en het paprikamengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe het pastamengsel terug in de pan en bak de frittata 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 3 min. onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Tip 1: je kunt de frittata 1 dag van tevoren maken. Dek de frittata af en verwarm voor serveren 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 C.
Tip 2: heerlijk met basilicum
Tip 3: vleesliefhebbers kunnen altijd hamblokjes toevoegen
Eet smakelijk!
Bron: ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten