- 300 gram gehakt (rund of h.o.h.)
- 150 gram champignons, in plakjes
- 200 gram courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 (rode) ui, in stukjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst knoflookpers
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 250 ml (runder)bouillon, zelfgemaakt of van een half blokje
- 1 el maizena
- 1 el water
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zout en peper, naar smaak
- 300-400 gram pasta
Bereidingswijze:
Zet een pan met gezouten water op voor het koken van de pasta.
Bak het gehakt rul in een hapjespan. Kruid het gehakt alvast met een beetje zout en peper. Voeg de champignons toe en bak deze al roerende ca 5 minuutjes mee.
Doe dan de ui en knoflook bij het gehakt en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak kort mee. Roer dan de tomatenpuree door het mengsel en bak mee tot deze niet meer zurig ruikt.
Schenk nu de bouillon in de pan en roer goed door. Voeg nu ook de gerookte paprikapoeder toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Kook nu de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de maizena en water tot je een papje hebt. Giet dit bij de stroganoff en roer goed door. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. Proef de saus en kruid eventueel na met zout en peper naar smaak.
Serveer de pasta stroganoff eventueel met een frisse groene salade en geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Bron: budgetchef.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten