Ingrediƫnten (4 pers):
- 600 g nieuwe aardappelen
- 1 snufje zout
- 0,5 komkommer
- 700 g wortels
- 150 g parmaham
- 200 g trostomaten
- 2 tenen knoflook
- 20 g basilicum
- 50 ml olijfolie
- 1 snufje peper
- 75 g rucola
Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 min. gaar. Snijd met een dunschiller de komkommer en wortel in linten. Snijd de ham in repen ter breedte van de groenten.
Pureer de tomaten, de knoflook, de basilicum en de olijfolie in de blender of met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de aardappelen af en laat ze in de pan met de deksel erop droogstomen. Snijd de aardappelen in stukken. Neem ¾ van de tomatensaus en schep de warme aardappelen erdoorheen.
Schep de salade op een schaal. Verdeel de ham, de wortel en de komkommer erover. Maak de salade af met de rucola, de rest van de tomatensaus en de kaasvlokken. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Eet smakelijk!
Bron: jumbosupermarkten.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten